Welke trends zien Elektrische vouwfiets volgers in 2020

Voorspellingen van insiders in de fietsbranche!

Wat denken insiders!

Wat staat de fietsbranche in 2019 te wachten? • Welke trends zien Elektrische vouwfiets volgers in 2020

  CHANTAL GROOT KORMELINK (KRUITBOSCH)

  ”E-bike breekt door bij jeugd”

  ”Mijn voorspelling voor komend jaar? De e-bike breekt definitief door bij de jeugd. Een e-bike is cool!”

 • Welke trends zien Elektrische vouwfiets volgers in 2020

  PETER KOPERDRAAD (MERIDA BENELUX)

  ‘Meer winkels gaan meer merken verkopen‘

  Elektrische mountainbikes gaan nu echt ook in aantallen verkocht worden. Ook in 2019 verwacht ik dat winkels hun merken op de winkelvloer juist uitbreiden. Hoofdreden: spreiding van risico. Iets minder marge omdat je per merk minder doet wordt dan voor lief genomen.”

 • Welke trends zien Elektrische vouwfiets volgers in 2020

  ROB BESET (PLAN B MANAGERS)

  ‘Dealervriendelijke merken gaan aanzienlijk terrein winnen‘

  ”De e-bike trend zet zich voort en de kleinere, dealervriendelijke merken gaan aanzienlijk terrein winnen met goede consumentgerichte collecties met een goede prijs-prestatieverhouding, prima dealermarges en dito ondersteuning.”

 • Welke trends zien Elektrische vouwfiets volgers in 2020

  TACO ANEMA (QWIC)

  ‘De traditionele vakhandel zal zichzelf opnieuw moeten uitvinden‘

  ”Voor 2019 verwacht ik verdere groei van de verkopen van e-bikes. Met name jongeren stappen nu over op de e-bike waar veel ouderen al enige tijd overtuigd waren. Met name jongere consumenten blijken minder merktrouw en kiezen voor innovatieve nieuwe merken en retailers die de nieuwe media goed weten te benutten. De traditionele vakhandel zal zichzelf opnieuw moeten uitvinden en zijn meerwaarde sterk moeten communiceren.”

 • Welke trends zien Elektrische vouwfiets volgers in 2020

  HANS DE LOOIJ (ANWB)

  ‘2018: definitieve doorbraak van de e-bike binnen alle leeftijd categorieën‘

  ”We zagen het al aankomen, maar de e-bike zal in 2018 definitief het stigma van fiets voor ouderen van zich afgooien. Jeugd, jongvolwassenen, maar vooral de meest interessante groep tussen 35 en 55 jaar zal overstag gaan voor de e-bike. Aangewakkerd door de verstedelijking zal er meer interesse komen voor de stads- en compacte-bike, slimme oplossingen voor binnen de stad. De consument komt goed beslagen ten ijs en heeft steeds meer besef welke e-bike bij hem of haar past.”

 • Welke trends zien Elektrische vouwfiets volgers in 2020

  Samebike.nl

  ‘Consumentgerichte collecties met een goede prijs-prestatieverhouding en prima dealermarges gaan terrein winnen‘

  ”Voor 2019 verwacht ik dat rijwielhandelaren hun eigen E-bike merk gaan introduceren, omdat het kan en omdat de marge gewoon beter is, ik verwacht dat een serieuze groep jeugd en jongvolwassenen die nu nog op een scooter rijdt, de overstap waagt naar E-bike modellen, die gewaagd, apart en stoer zijn, ik voorzie een trend dat hippe 20 Inch mountain E-bikes in het prijssegment € 799-999 een enorme groei gaan doormaken.

  Verder verwacht ik dat compacte elektrische vouwfietsen, die multifunctioneel en snel inklapbaar zijn, met name voor commuters een grote stijging in de verkoop gaan laten zien. En verder verwacht ik dat aparte E-bike modellen in een nieuw segment, die online b.v. via Gearbest, Alibaba en Banggood te koop zijn voor weinig, als ze gewoon te koop zouden zijn in de rijwielhandel, als broodjes over de toonbank vliegen, gewoon voor de leuk en voor de heb.”

 • Wat denkt U!
  Welke trends
  ziet U!